Pencak Silat

Pencak silat is een oude vecht- en danskunst, uit Indonesie. Het is de sierlijkste vechtkunst ter wereld, waarin kracht, intelligentie en wijsheid centraal staan. Er zijn verschillende stijlen, en de stijl die beoefent wordt door Gijs Boumans is de Setia Hati Anuman. Dit vertelt het verhaal van Anuman, de witte aap. Anuman is de zoon van de windgod Vatu, en hij speelt een belangrijke rol in het verhaal van Rama, een oude Indiase vertelling. Het prachtige aan de stijl is dat de bewegingen het verhaal vertellen en dit is precies wat Seed of Bodhi zo trok in de stijl. De uitdrukkingskracht.

Pencak Silat kent dierlijke en sierlijke bewegingen en het is een bijzondere manier om het lichaam te verkennen, en jezelf op een andere manier te leren kennen. Bij een workshop gaat het niet om de bewegingen perfect leren. De nadruk ligt veel meer op hoe verhoud ik mij tot de wereld, tot het dierlijke in ons, en tot de innerlijke krijgskunst. Bij de innerlijke krijgskunst gaat het om omgaan met jezelf. Als er tegenslag is, wat roept dat in je op? Laat je je leiden door dat gevoel, of vecht je ertegen? 

De prachtige oude bewegingen en de bijzondere vormen maken Pencak Silat tot een waar feest om te beoefenen. De rijke traditie van Silat ligt klaar om te verkennen!